Warning: The magic method OCDI\ThemeFreesiaDemoImport::__wakeup() must have public visibility in /customers/8/6/f/helgehaukeland.com/httpd.www/wp-content/plugins/theme-freesia-demo-import/inc/ThemeFreesiaDemoImport.php on line 128 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/6/f/helgehaukeland.com/httpd.www/wp-content/plugins/theme-freesia-demo-import/inc/ThemeFreesiaDemoImport.php:128) in /customers/8/6/f/helgehaukeland.com/httpd.www/wp-content/plugins/contact-form-plugin/contact_form.php on line 100 Menneskene og naturen – Helge Haukeland

Filmen beskriver forholdet mellom mennesker og natur og hva som skjer etter at et velholdt kulturlandskap blir overlatt til seg selv.I 1998 lagde Helge Haukeland og NRK-veteranen Leif-Erik Michaelsen filmen «Sigfred og Ragnar og dei sju strauman». Filmen vant flere internasjonale priser, blant annet Pandaprisen i regi av BBC, for sin skildring av de to gamle mennene, Sigfred og Ragnar, og deres forhold til naturen. I dag er både Ragnar og Sigfred borte. Tilbake er bare husene, landskapet og minnene om det livet som en gang var. Vi blir med de to programskaperne tilbake til Husøyvær i Hamarøy, og ser på hva som har skjedd i området der filmet ble laget.
Innblikk i et rikt liv Gjennom møter med ekteparet Roald og Borgny Mathisen og Birger Danielsen får publikum innblikk i det rike livet som utspant seg mellom straumane rundt Husøyvær. Vi får også oppleve det nære forholdet mellom mennesker, planter, dyr og fugler og hvordan dette endrer seg over tid. Prosjektet er noe av det siste som «stemmen fra nord», Leif-Erik Michaelsen, var med på å lage før han gikk bort.
film-3c-webb

Norsk dokumentar (2012)

Produsert av: Helge Haukeland og Karine Huseby, Skírnir AS i samarbeid med NRK.
Regi: Per Nikolai Haukeland og Helge Haukeland
Manus: Per Nikolai Haukeland og Karine Huseby
Produksjonsleder: Bjørg Langeland, tlf 93 49 67 59
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no , tlf: 414 28 800
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900